مهارتهایی که به عنوان یک فروشنده باید آنها را در خود تقویت کنید
مهمترین عامل در موفقیت فروشگاههای لباس، فروشندگان آن هستند. مهم نیست شما چقدر در زمینه بازاریابی توانمند هستید یا مهارتهای مدیریتیتان چقدر قدرتمند است.
حتی مهم نیست چقدر برای دکوراسیون ویترین و مغازه خود هزینه کردهاید، اگر فروشندگان شما قادر به برقراری ارتباط با مشتری نباشند، هیچ خریدی صورت نخواهد گرفت. به همین دلیل، لازم است فروشندگان تواناییهای لازم را داشته باشند.
بعضی از این مهارتها باید بهطور ذاتی در فروشندهها وجود داشته باشند و برخی دیگر نیاز به تمرین و آموزش دارند.
تولیدی پوشاک زنانه آرمانتو در این مقاله، به شما کمک خواهد کرد تا با مهارت های فروشنده لباس آشنا شوید.
مهارتهای ذاتی فروشنده لباس
به عنوان مدیر فروشگاه عوامل زیادی وجود دارد که باید به آنها توجه کنید. اولین اصل، تهیه اجناس باکیفیت است. شما میتوانید کالاهای خود را با خیالی آسوده از تولیدی مانتو و تولیدی شومیز آرمانتو تهیه کنید.
این تولیدی، محصولات خود را با ضمانت کیفیت و دوخت در اختیار شما قرار میدهد. بنابراین، اگر فروشگاه شما اختصاص به پوشاک بانوان دارد، میتوانید سفارشات مانتو عمده و شومیز عمده خود را از وبسایت این تولیدی خریداری کنید.
پس از آنکه فروشگاه خود را با اجناس باکیفیت مناسب پر کردید، نیاز به فروشندگان مجرب خواهید داشت. فروشندگان، بهنوعی ویترین مغازه شما هستند، چون بهطور مستقیم با مشتریان در ارتباطاند. بخشی از مهارت های فروشنده جزء ویژگیهای ذاتی اوست.
ویژگیهایی که باید در شخصیت آنها بهطور طبیعی وجود داشته باشد. از جمله میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
-
میل به کمک به دیگران
یک فروشنده لباس موفق باید بتواند بفهمد مشتری چه میخواهد و چگونه میتواند به او کمک کند. مهم است که فروشنده، شغل خود را بهعنوان تلاشی برای بهتر شدن زندگی مشتری در نظر بگیرد و بتواند به او کمک کند.
-
همدلی
میتوان گفت همدلی پایه و اساس تمام مهارت های فروشنده است. یک فروشنده همدل میتواند خود را جای مشتری بگذارد و بفهمد او دقیقاً چه میخواهد.
-
صبر
صبر یکی از عناصر مهم در مهارت های فروشنده است. بعضی وقتها مجبور خواهید بود با مشتری کنار بیایید که دوست دارد کارها را خیلی کند پیش ببرد، شما باید بتواند سرعت خود را مطابق میل او تنظیم کنید. شاید هم مشتری داشته باشد که بخواهد بیست تا کالای مختلف را برایش روی پیشخوان بریزید تا یکی را انتخاب کند. در هر شرایطی باید آرامش خود را حفظ کرده و صبور باشید.
-
رفتار دوستانه
هرچند برای اینکه یک فروشنده لباس موفق باشید نیازی به برونگرا بودن ندارید، اما رفتار دوستانه و صمیمی اهمیت دارد. فروشندگی یک شغل مردممدار و اجتماعی است. برخورد صمیمانه و دوستانه با مشتریانی که از در مغازه وارد میشوند، یکی از مهمترین مهارت های فروشنده لباس موفق است.
-
قدرت حافظه و یادگیری سریع
از همان روز اول شروع به کار خود با حجم زیادی از اطلاعات روبرو خواهید شد: نحوه فروش، روش جمع کردن درست لباسها، نحوه استفاده از دستگاه کارتخوان، قیمت هر محصول و میزان تخفیفی که مجاز هستید به مشتری بدهید.
این اطلاعات هرگز به پایان نمیرسند. فروشگاهها دائماً موجودی خود را بروز میکنند و شما باید همیشه از تغییرات آن آگاه باشید. به همین دلیل یکی دیگر از مهارت های فروشنده لباس موفق حافظه قدرتمند است.
مهارتهای اکتسابی فروشنده لباس
برخلاف ویژگیهای ذاتی بالا که باید بهطور طبیعی در یک فروشنده لباس باشند، بعضی ویژگیها با تمرین و ممارست به دست میآیند. در ادامه، این نوع از مهارت های فروشنده لباس را بررسی میکنیم.
-
گوش دادن فعال
گوش دادن فعال یکی از مهارت های فروشنده لباس بسیار مهم و بااهمیت است. درواقع این مهارت برای همه کسانی که با مردم سر و کار دارند حیاتی است. گوش دادن فعال مهارتی نیست که هرکس بهطور طبیعی از آن برخوردار باشد، اما با تمرین میتوان به یک شنونده فعال تبدیل شد.
شاید بپرسید چگونه میتوانیم گوش دادن فعال را در خود پرورش دهیم؟ برای این کار باید در صحبتهای خود با مشتری، بخشی از گفتههای آنها را تکرار کنید. وقتی خود را ملزم به این کار میکنید، مجبور میشوید با دقت بیشتری به صحبتهای مشتری گوش دهید. تمرکز روی زبان بدن و استفاده درست از دستها، حرکات سر و غیره حین صحبت کردن نیز باعث میشود توجه شما هنگام تعامل با مشتری افزایش یابد.
-
آگاهی از محصولات
یکی از مهارت های فروشنده لباس آگاهی از محصولات موجود در مغازه است. شما باید بهطور کامل با جنس لباسها، تولیدیهای آنها و ویژگیهای هریک آشنا باشید. به عنوان فروشنده باید بتوانید به تمام سؤالات مشتری بهطور صحیح پاسخ دهید. بهعنوان مثال اگر یک لباس نخی میفروشید که میدانید بعد از یکبار شستشو آب میرود، باید به خریدار توصیه کنید از یک سایز بزرگتر استفاده کند تا دچار مشکل نشود. درباره اصول شستشوی لباسهای پشمی، نخی، رنگی، مشکی و غیره اطلاعات خود را افزایش دهید و هنگام فروش، تعامل خود را با مشتری از طریق این اطلاعات تقویت کنید. همچنین باید با تولیدکنندههای محصولات خود آشنا باشید و اطلاعات مربوط به آنها را در صورت نیاز به مشتری ارائه دهید.
-
تقویت مهارتهای ارتباطی
این یکی از واضحترین مهارت های فروشنده لباس است. بعد از اینکه مشتری وارد مغازه شد، باید به گرمی به او خوشامد بگویید و به سؤالات او پاسخ دهید. همچنین باید دلایل کافی برای اینکه چرا یکی از محصولات شما مشکل آنها را حل میکند، ارائه دهید. به مشتری کمک کنید و اطلاعات مورد نیاز برای انتخاب را در اختیار او بگذارید. همچنین باید به مشتری اجازه دهید به کالاها دست بزند و جنس آنها را بررسی کند. آمادگی خود را برای کمک به مشتریها نشان دهید، البته نباید بیش از حد به آنها بچسبید، به مشتری فضای کافی بدهید تا احساس راحتی کند. برخورد دوستانه شما باعث آسودگی مشتری و بهبود تجربه او در فروشگاه خواهد شد.
-
مهارتهای فنی
توانایی استفاده مؤثر از دستگاههای مورد نیاز در فروشندگی اهمیت بسیاری دارد. به عنوان مثال، اگر هنگام تسویهحساب برای کار با دستگاه کارتخوان معطل کنید، رضایتمندی مشتری را کاهش میدهید.
-
مسئولیتپذیر باشید
وقتی مشتری در مغازه شما است ممکن است مشکلاتی پیش بیاید، حتی اگر اشکال از شما نیست هم از طرف فروشگاه پاسخگو باشید. از مشتری عذرخواهی کرده و برای رفع مشکل کمک کنید. به هیچوجه در حضور مشتری به سرزنش مسئولین یا سایر کارکنان فروشگاه نپردازید
.
کلام آخر
یک فروشنده موفق هم میتواند بهطور ذاتی متولد شود و هم با تلاش و استفاده از مهارت های فروشنده ساخته شود. فروشندگی میتواند شغل هیجانانگیزی باشد، البته اگر مهارتهای مورد نیاز آن را داشته باشید و خودتان را برای موفقیت در آن آماده کنید.